Citromos flan - Recept
Ez a rendkívül finom desszert a spanyolok kedvence, így a családi ebédeket gyakorta ezzel a pudingszerű édességgel koronázzák meg.
Hozzávalók
A karamellhez:
- 20 dkg cukor
- 2 dl víz
A flanhoz:
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 narancs lereszelt héja
Elkészítés
Első lépésként készítsünk karamellt 20 dkg cukorból és 2 dl vízből. Mikor elkészült a karamell, öntsük egy kivajazott tortaformába. Ezt követően elkészítjük a krémet, a tejet, a tejszínt, a citrom és a narancs héjával felforraljuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a kihűlt tejes-tejszínes keveréket. Miután simára kevertük, beletöltjük a tortaformába. A formát egy vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk, addig sütjük, míg szilárd nem lesz. Néhány órát hűtőben pihentetjük.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!