Chilis marhasült recept
Ezt a mennyei ételt, azoknak ajánljuk, akik szeretik az igazán tüzes ízeket, és nem rettennek vissza a csípőstől.
Hozzávalók
- 30 dkg hátszín
- 2 hagyma finomra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1-1 piros és zöld chilipaprika kimagozva, apróra vágva
- 1 piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
- egy nagy csokor petrezselyem
- zöldsaláta
- 1 citrom leve
- só, bors
- 3 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítés
Először megsütjük a húst: a serpenyőt olaj nélkül felforrósítjuk úgy, hogy szinte füstöljön. A hússzeleteket bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalát kérgesítjük. Ekkor közepesre vesszük a hőt, pici olajat és diónyi vajat dobunk a hús alá, majd oldalanként 3-3 percet sütjük. Tálra szedjük, letakarjuk alufóliával, és 10 percet pihentetjük. A maradék olajon az apróra vágott hagymákat megpároljuk, hozzákeverjük a szeletelt kaliforniai paprikát és tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Végül rádobjuk az apróra vágott chilipaprikát is. Hozzáadjuk a citromlevet, az apróra vágott petrezselymet. A melegen tartott húst vékony csíkokra szeleteljük és összekeverjük a paprikával. Tálaljuk rizzsel vagy cipóval.
Ezt is ajánljuk: Chili con carne - Csípős mexikói étel - Katt ide!