Chilis marhasült recept

Ezt a mennyei ételt, azoknak ajánljuk, akik szeretik az igazán tüzes ízeket, és nem rettennek vissza a csípőstől.

Hozzávalók

  • 30 dkg hátszín
  • 2 hagyma finomra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-1 piros és zöld chilipaprika kimagozva, apróra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
  • egy nagy csokor petrezselyem
  • zöldsaláta
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 3 ek olaj
  • diónyi vaj

Elkészítés

Először megsütjük a húst: a serpenyőt olaj nélkül felforrósítjuk úgy, hogy szinte füstöljön. A hússzeleteket bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalát kérgesítjük. Ekkor közepesre vesszük a hőt, pici olajat és diónyi vajat dobunk a hús alá, majd oldalanként 3-3 percet sütjük. Tálra szedjük, letakarjuk alufóliával, és 10 percet pihentetjük. A maradék olajon az apróra vágott hagymákat megpároljuk, hozzákeverjük a szeletelt kaliforniai paprikát és tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Végül rádobjuk az apróra vágott chilipaprikát is. Hozzáadjuk a citromlevet, az apróra vágott petrezselymet. A melegen tartott húst vékony csíkokra szeleteljük és összekeverjük a paprikával. Tálaljuk rizzsel vagy cipóval.

Ezt is ajánljuk: Chili con carne - Csípős mexikói étel - Katt ide!

Oldalak

Fashion&Beauty
Ránija ismét bebizonyította, hogy ő a világ egyik legstílusosabb előkelősége: a jordán királyné előhúzta a szekrényéből az igazi Jolly Joker szoknyát, ami az aktuális trendektől függetlenül bármikor...
Fashion&Beauty
Mindig is arról álmodtál, hogy egyszer majd lesz egy saját Victoria Beckham által tervezett ruhád? Ez most valóra válhat, ugyanis már elérhető az üzletekben az egykori popikon és a spanyol divatmárka...
Lifestyle
A Bak használja ki, hogy ma élvezi a csillagok támogatását és ennek köszönhetően javíthat az anyagi helyzetén. Napi horoszkóp!