Chilis Hot Dog recept

Ki gondolta volna, hogy egyszer még azt mondja valaki: a hot dog mégiscsak tud laktató lenni! Mi bevalljuk, nem igazán hittünk ebben. Aztán kipróbáltuk ezt a chilivel és kolbásszal feldobott verziót, eredményként pedig öt-hat darab helyett maximum kettő-hárommal jól laktunk. Nézzük mennyire egyszerű elkészíteni ezt a finomságot.

Hozzávalók (8 adaghoz)

A szószhoz

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt chili
  • 10 g vöröshagyma por
  • 2,5 dl víz
  • 5 ek ketchup

A hot doghoz

  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 250 g grillkolbász
  • 8 db hot dog kifli
  • 1 tk vaj

Elkészítés

A szósz hozzávalóit egy kisméretű lábasba tesszük és a számos fűszer miatt jól elkeverjük. Közepes lángon 15 percen keresztül szép sűrűre főzzük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. A kifliket szinte teljesen kettévágjuk, majd kivajazva kissé megpirítjuk. A grillkolbászokat és a kockára vágott közepes fej vöröshagymát szintén egy serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor értelemszerűen minden kiflibe egy-egy grillkolbász kerül néhány evőkanál chili szósszal, a tetejére pedig a pirított hagymakockák. Minderre ízlés szerint reszelt sajtot vagy mustárt is tehetünk.

Ezt is ajánljuk: Chilis marhasült recept

Fotó: bigoven.com; Leadfotó: vfw9578alpine.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!