Cézár saláta - Recept

A cézár saláta remek választás lehet ebédre, de akár vacsorára is, aminek köszönhetően, akár munka után hazaérve is gyorsan elkészíthetjük.

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej jégsaláta
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 szelet kenyér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárgája
  • 2 tk dijoni mustár
  • 3 ek olívaolaj
  • bazsalikom, oregánó
  • só, bors
  • 3 ek parmezán

Elkészítés

A csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olívaolajon süssük aranybarnára. A kész csirkekockákat tegyük félre egy tányérra. A hússütéshez használt serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott kenyeret. A dijoni mustárt és a tojássárgáját annyi olívaolajjal és tejszínnel keverjük össze, hogy krémes állagú öntetet kapjunk. Ízlés szerint ízesítsük friss vagy szárított bazsalikommal, oregánóval, majd sózzuk, borsozzuk. A jégsalátát szedjük leveleire és alaposan mossuk meg. Tálaláskor a feldarabolt salátát keverjük össze az öntettel, rétegezzük rá a húst, majd szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal.

Ezt is ajánljuk: Krémes szőlősaláta - Recept

Fotó: eclecticrecipes.co

Oldalak