Burgonyás pogácsa: Ha elkezded, nem tudod abbahagyni

Hétvégére a legjobb választás.

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

A héjában megfőtt krumplit meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót, majd beleszitáljuk a lisztet is. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, ezután négybe hajtogatjuk és hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütés előtt újra hajtogatjuk, majd kb. 2 centiméter vastagra nyújtjuk. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és mindegyik tetejét megkenjük a felvert egész tojással. Aranysárgára sütjük.

További pogácsa receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!