Elő a bográccsal! Itt a legjobb gulyás recept
A szabadban főtt ételnek még különlegesebb az íze.
Gulyásleves
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg marhahús (lábszár vagy comb)
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- fél zellergumó
- 2 babérlevél
- 1 tk kömény
- 2 ek zsír
- 2 ek pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát megpároljuk a zsíron, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. Beledobjuk a felkockázott húst, és mehet bele a feldarabolt paradicsom és a paprika is. Ha a hús kifehéredett, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Egy-másfél óra biztosan kell a húsnak, míg egy kicsit megpuhul. A felkarikázott répát, a fehérrépát és a darabokra vágott zellert hozzáadjuk, és ekkor sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük is az ételt. A krumplit akkor tesszük a levesbe, ha a zöldségek már majdnem megpuhultak. Ha minden megfőtt benne, a gulyást tányérba szedve kínáljuk, a tetejére petrezselymet is szórhatunk és karikázhatunk bele erős paprikát is.