Recept

Elő a bográccsal! Itt a legjobb gulyás recept

A szabadban főtt ételnek még különlegesebb az íze.

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg marhahús (lábszár vagy comb)
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • fél zellergumó
  • 2 babérlevél
  • 1 tk kömény
  • 2 ek zsír
  • 2 ek pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát megpároljuk a zsíron, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. Beledobjuk a felkockázott húst, és mehet bele a feldarabolt paradicsom és a paprika is. Ha a hús kifehéredett, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Egy-másfél óra biztosan kell a húsnak, míg egy kicsit megpuhul. A felkarikázott répát, a fehérrépát és a darabokra vágott zellert hozzáadjuk, és ekkor sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük is az ételt. A krumplit akkor tesszük a levesbe, ha a zöldségek már majdnem megpuhultak. Ha minden megfőtt benne, a gulyást tányérba szedve kínáljuk, a tetejére petrezselymet is szórhatunk és karikázhatunk bele erős paprikát is.

Még két bográcsos receptet találsz a következő oldalon!

Fotók: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina...
Fashion&Beauty
Nem véletlenül imádjuk kislányként a különféle játékbabákat, hiszen elképesztően gyönyörűek. Éppen ezért nem meglepő, hogy több sminktrend ihletéül szolgáltak már, legújabban a "babaszempillák"...
Sztárok