Illatos bodzaszörp: Naná, hogy nem múlhat el egyetlen tavasz sem nélküle!

Felejtsd el a tartósítószert!

Bodzsaszörp

Hozzávalók

  • kb. 30 tenyérnyi nagyságú, egészséges bodzavirág
  • 4,5 l víz
  • 70 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 3 g citromsav

Elkészítés

A cukrot egy lábasba tesszük, majd ráengedjük a vizet és felforraljuk. A szirupot egy 5 literes, tiszta üvegbe töltjük, majd beletesszük a citromsavat és a jól megmosott, zöld részeitől megfosztott bodzavirágokat. A tetejére karikázzuk az alaposan megmosott citromot, így pihentetjük hűvös helyen 5 napig. El ne felejtsük minden nap átkeverni! Ha letelt az idő, nincs más dolgunk, mint leszűrni és hűtőben tartani addig, amíg ki nem töltjük a poharunkba.

Bodzás különlegességek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!