Bio mézeskalács - klasszikus karácsonyi finomság újratöltve

Citrom, mandula és persze a mesés fűszerek! (x)

Vendégeink örömére

Nincs is annál jobb, mint amikor a konyhánkat körbelengik az illatos sütési hozzávalók. Kezdd el már most az ünnepi készülődést, és készíts ízletes aprósüteményeket a dmBio alapanyagaiból - vendégeid legnagyobb örömére!

Mézeskalács

Hozzávalók (12 darabhoz)

Elkészítés

A lisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót és kakaót keverjük össze egy nagy tálban. Robotgép segítségével dolgozzuk össze a kockára vágott vajat és apránként adagoljuk a nádcukorhoz. Keverjük hozzá a tojást, valamint a juharszirupot is. Ez után fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket és addig gyúrjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát 2 részre osztjuk, majd 1 órán át pihentetjük a hűtőben. A pihentetést követően a tésztát sütőpapír közé téve egyenként nyújtsuk 0,5-1 cm-es vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd egymástól kb. 3 cm távolságra elhelyezzük a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben – ne túl szorosan, mert sülés közben összenőhetnek - és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt arany barnára sütjük a mézeskalácsot.

Díszítés: Hagyjuk kihűlni, majd a porcukor és víz keverékével dekorálhatjuk a formákat!

Elkészítési idő: 1 óra (+1 óra pihentetés)

Lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!