Bécsi túrótorta - Nagyszüleink kedvence

Az egész család imádni fogja.

Bécsi túrótorta - Hozzávalók:

A tésztához:

  • ½ kg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 23 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékhez:

  • ¾ kg túró
  • 22,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 8 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája a bekenéshez
  • porcukor a beszóráshoz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. ¾ órán át a hűtőben pihentetjük.
A kézmeleg vajat porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót, és a keményítőt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába. A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük. 40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük. (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses) A sütési idő kb. 70 perc. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és porcukorral megszórjuk.

Még két isteni édességért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2