Bazsalikomos paradicsomleves meglepivel az alján - Ízleni fog!

Örök klasszikus a paradicsomleves, a gyerekek, a menzák, a nagymamák kedvence. Ahhoz viszont, hogy feldobd ezt az ételt, nem kellenek hatalmas csavarok, elég egy kicsi változtatás ahhoz, hogy az asztal körül mindenki megnyalja a tíz ujját étkezés után.

Hozzávalók (4 főre)

  • 500 ml paradicsompüré
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 10 dkg apró kockákra vágott mozzarella
  • só, bors

Elkészítés

Az olívaolajon futassuk meg az összezúzott fokhagymát és a nagyon apróra vágott szárzellert, majd dobjuk rá az apróra vágott bazsalikomot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd főzzük forrásig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányér aljára rakjunk egy marék felkockázott mozzarellát, és merjük rá a forró levest. Meg fog történni a csoda: a sajt mennyeien felolvad, és csodálatos krémet képez a levessel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bigoven.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!