Bakonyi sertésszelet - Klasszikus főétel

A bakonyi sertésszelet egy klasszikus főétel, amelyet a gomba és a tejföl tesz igazán különlegessé és időtálló finomsággá. Te is szereted? Készítsd el még ma!

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéshús (felsál)
  • 20 dkg gomba
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

A húst vágjuk vékony szeletekre, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd forgassuk meg a lisztben. Süssük meg a szeleteket, és tegyük félre. A felaprított hagymát pirítsuk meg, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá 2 dl vizet és így pároljuk tovább. Tegyük bele vissza a húsokat, és lefedve pároljuk. Olajban pirítsuk meg a felszeletelt gombát, adjuk hozzá a húshoz, majd ha megpuhult a hús, öntsük hozzá a habarást: a liszttel elkevert tejfölt. Ha összeforrt, tésztával vagy galuskával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkto vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookbookbyalex.wordpress.com

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Fashion&Beauty
Meghan Markle lenyűgöző stílusban jelent meg a 2025-ös Time100 csúcstalálkozón, ahol azonnal levette a lábáról a jelenlévőket elegáns szettjével.
Egészség
Azt mindenki tudja, hogy a gyomorkorgás azt jelenti, hogy valaki éhes. De miért szólal meg a gyomrunk a legváratlanabb helyzetekben?
Lifestyle
A Szűzre egy váratlan, sorsszerű találkozás vár, ami megváltoztathatja az életét. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Színházi varázs és rock koncert egy színpadon – A GRUND – vígszínházi fiúzenekar két tagja, Ember Márk és Fesztbaum Béla a közelgő Budapest Parkos bulijukról meséltek.
Utazás
Sajnos olykor nem lehet elkerülni, hogy az autónkat elkapja a jég, és a tavaszi és nyári időszakban biztosan lesz még benne részünk.