Recept

Egy edényes babos pörkölt gazdagon: laktató és egyszerű

Ez a laktató egytálétel gyorsan elkészül, isteni finom és tuti nem maradunk tőle éhesek. A magyaros ízvilág pedig csak feldobja az egészet.

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéshús
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 500 g fejtett fehérbab
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • néhány kávéskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 2 liter alaplé
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

Kezdetnek készítünk egy pörköltalapot: az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, paradicsomot és paprikát, egy kicsi vízzel fölöntjük és összepároljuk őket. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet valamint a pirospaprikát, majd a fehérbabot és a nagyobb kockákra vágott húst is a lábosba tesszük. Felöntjük az alaplével, majd 2 órán keresztül főzzük fedő alatt. Az utolsó fél órában vegyük le a fedőt, hogy a víz el tudjon párologni és sűrű szaftot kapjunk.

Lapozz a legfinomabb jókai bableves és a medvehagymás lusta lángos receptjéért is!

Fotó: Strawberryplum.com

Oldalak

Recept
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.