Avokádós carbonara - Klasszikus olasz fogás új köntösben

Ha szereted a carbonara spagettit és az avokádót is, akkor miért ne kombinálhatnád a kettőt? Íme, egy elképesztően finom fogás, ami hamar elkészül!

Hozzávalók

  • 1 avokádó
  • 1 tojássárgája
  • ½ csésze tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom leve
  • ½ csésze reszelt parmezán sajt
  • 3 szelet bacon
  • 220 g spagetti
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

Tegyük bele aprítógépbe a meghámozott, kimagozott avokádót, a tojássárgáját, a fokhagymát és a citrom levét. Ha elértük a krémes állagot, adjuk hozzá a tejszínt is és ezzel is keverjük simára. A bacont aprítsuk fel és serpenyőben pirítsuk meg kissé, majd tegyük félre. A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben és csepegtessük le. Locsoljuk meg az olívaolajjal, adjuk hozzá a szószt, a bacont, a reszelt parmezánt, a sót és a borsot. Keverjük el, majd tálaljuk.

Fotó: crunchandchew.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!