Autentikus szicíliai tészta: Pasta alla Norma

Ez a tészta, friss, karakteres és nagyon finom! Próbáld ki te is!

Pasta alla Norma

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 2 nagy padlizsán
  • 6 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 fehér hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsom (darabolt)
  • 2 ek friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 tk cukor
  • 10 ricotta
  • 10 dkg parmezán
  • 2 ek só

Elkészítés:

Vágjuk kockára a padlizsánokat, tegyük egy nagy tálba, szórjuk meg a sóval. Hagyjuk állni 30-40 percig, aztán öblítsük le folyó víz alatt, és szárítsuk le. Az olajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, tegyük bele a hagymát, dobjuk rá a padlizsánt és süssük meg. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a paradicsom és a cukor. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 perc alatt a szósz sűrűsödik. Addig főzzük ki a tésztát. Szedjük tálba a fogkemény spagettit, borítsuk rá a szószt, adjuk hozzá a ricottát és a bazsalikomot. Keverjük össze. Tetejére jöhet a parmezán és 1-2 levél bazsalikom.

Még két padlizsános recept a következő oldalon.

Fotó: howtofeedaloon.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!