Aprósütemény házilag: garantált a repeta
Ez az egyik süti, ami nagyon hamar elfogy, így sokat kell készítenünk belőle. Még szerencse, hogy egyszerű.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg lekvár
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- csipet só
Elkészítés
A lisztet keverjük el a dióval, a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a tojássárgáját és egy csipet sót, és gyúrjuk össze. Fedjük le fóliával és néhány órán keresztül pihentessük a hűtőben. Egy lisztezett deszkán nyújtsunk belőle fél centiméter vastagságú tésztát, pogácsaszaggatóval pedig szaggassuk ki. A kis kör alakú lapokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 175 fokon süssük aranybarnára. Ha megsült, kenjük meg lekvárral és borítsuk össze őket. Végül a tetejükre kenjünk a megolvasztott és vajjal kikevert csokoládéból.