Így készül az amerikai popcorn csirke

Esti mozizást terveztek otthon? Lepd meg a párod és a pattogatott kukorica mellé csinálj egy kis popcorn csirkét is - ami formájáról és ropogós bundájáról kapta a nevét.
Amerikai popcorn csirke
Hozzávalók:
- 2 filézett csirkemell
- 2 dl író (ha nincs, lehet kefír is)
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- fokhagyma granulátum
- só
- bors
- paprika
- 2 nagyobb zacskó
Elkészítés:
A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük az írót, tojást, sót, borsot. Egy zacskóba beleöntjük a keveréket és beledobjuk a húskockákat. A zacskó száját bekötjük, és min. fél órára hűtőbe tesszük (de minél tovább áll ebben a pácban, annál jobb, akár egész éjszakára is hagyhatjuk). Amikor ki akarjuk sütni, kivesszük a húsokat a pácból és átdobjuk egy másik zacskóba, amibe előzőleg liszt, fokhagyma és paprika keverékét tettük. A zacskó száját bekötjük, alaposan öszerázzuk. Olajat forrósítunk és 3-4 perc alatt kisütjük a húsdarabokat. A köret lehet pattogatott kukorica.