Így készül az amerikai popcorn csirke

Esti mozizást terveztek otthon? Lepd meg a párod és a pattogatott kukorica mellé csinálj egy kis popcorn csirkét is - ami formájáról és ropogós bundájáról kapta a nevét.

Amerikai popcorn csirke

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 2 dl író (ha nincs, lehet kefír is)
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • fokhagyma granulátum
  • bors
  • paprika
  • 2 nagyobb zacskó

Elkészítés:

A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük az írót, tojást, sót, borsot. Egy zacskóba beleöntjük a keveréket és beledobjuk a húskockákat. A zacskó száját bekötjük, és min. fél órára hűtőbe tesszük (de minél tovább áll ebben a pácban, annál jobb, akár egész éjszakára is hagyhatjuk). Amikor ki akarjuk sütni, kivesszük a húsokat a pácból és átdobjuk egy másik zacskóba, amibe előzőleg liszt, fokhagyma és paprika keverékét tettük. A zacskó száját bekötjük, alaposan öszerázzuk. Olajat forrósítunk és 3-4 perc alatt kisütjük a húsdarabokat. A köret lehet pattogatott kukorica.

Még két csirkés recept a következő oldalon.

Fotó: ytimg.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!