Almás pite - Recept

Igazi klasszikus hétvégi sütemény, amely vendégségben vagy csak délutáni nassoláshoz is kitűnő választás.

Hozzávalók

  • alma
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 5dkg porcukor
  • ½ csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • ½ dl tej

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a liszt felét a vajjal alaposan eldolgozzuk, majd hűvös helyre tesszük pihenni. A liszt másik felét a fél csomag vaníliás cukorral, 2 tojással, sóval és fél deci tejjel összedolgozzuk, amíg puha tésztát nem kapunk. A vajastésztát ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a közepére tesszük a tejes tésztát, összehajtjuk, majd ismét kinyújtjuk az egészet, majd ismét hajtunk rajta. Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, amíg a tepsi méretének kétszeresét kapjuk. Ezután kettévágjuk a tésztát, az egyik felét a tepsibe helyezzük, a tetejére rászórjuk az apróra vágott és fahéjas cukorral ízesített almát. A tészta másik felével pedig beborítjuk és a szélén alaposan elnyomkodjuk a tésztát, hogy mindenhol illeszkedjen az alsó réteghez. Végül pedig villával megszurkáljuk a tésztát és tojás sárgájával lekenjük a tetejét.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó:jamesandeverett.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!