Ahogy az olaszok készítik - Isteni bruschetta parmezánnal

Hozzávalók
- 1 baguette
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3 paradicsom
- frissen reszelt parmezán
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés
A paradicsomokat rövid időre tegyük forró vízbe, szedjük ki, majd hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezután szeleteljük fel a baguette-et, dörzsöljük be fokhagymával, majd olívaolajban gyorsan pirítsuk meg. Ezután tegyük a paradicsomot a baguette szeletekre, szórjunk rá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, illetve tegyünk rá bazsalikomot. A legvégén szórjuk meg parmezánnal és addig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt elkezd olvadni (kb. 5 perc). Ezután vegyük ki a sütőből és még melegen tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























