Recept

Áfonyás sajttorta - Ezzel varázsold el szerelmed

A sajttorta már önmagában is nagyon finom nassolnivaló, főként, ha megbolondítjuk egy kis gyümölccsel.

Hozzávalók 1 tortához

Az aljhoz:

  • 130g finomra reszelt keksz
  • 55g tört dió
  • 50g kristálycukor
  • 110g vaj

A krémhez:

  • 540g natúr krémsajt
  • 180g kristálycukor
  • 45g étkezési keményítő
  • 240 ml tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejéhez:

  • 120 g áfonya

Elkészítés
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk. Az aljhoz szükséges kekszet ledaráljuk, a hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában. A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd elkészítjük a krémet.
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk. Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet akkora lendülettel öntjük a formába, az áfonyára, hogy az felkavarja az áfonyákat. Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletűre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után felvágjuk!

Áfonyaszemekkel díszített tányéron tálaljuk.

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók 1 tortához

Az aljhoz:

  • 130g finomra reszelt keksz
  • 55g tört dió
  • 50g kristálycukor
  • 110g vaj

A krémhez:

  • 540g natúr krémsajt
  • 180g kristálycukor
  • 45g étkezési keményítő
  • 240 ml tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejéhez:

  • 120 g áfonya

Elkészítés
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk. Az aljhoz szükséges kekszet ledaráljuk, a hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában. A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd elkészítjük a krémet.
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk. Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet akkora lendülettel öntjük a formába, az áfonyára, hogy az felkavarja az áfonyákat. Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletűre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után felvágjuk!

Áfonyaszemekkel díszített tányéron tálaljuk.

Oldalak

Recept
Utazás
Ha valaha már ragadtál a reptéren, mert törölték a járatodat akkor pontosan tudod, mennyire stresszes tud lenni ez a helyzet – de van néhány tipp, amivel megőrizheted a nyugalmadat.
Sztárok
A színész és az egykori modell házassága, valamint boldogsága immáron 28 éve töretlen az óriási korkülönbség ellenére is.
Sztárok
Szente Vajk első mozifilmje, a Legénybúcsú december 11-től látható a mozikban, ami egyszerre hozza el a nevetést, a káoszt és a váratlan fordulatokat, miközben egy évtizedes barátság próbára kerül...
Sztárok
Bár a későbbi folytatások alaposan megtépázták a franchise renoméját, abban minden mozista egyetért, hogy a Terminátor első és második epizódja a modern Hollywood műremekei közé tartozik.
Egészség
Az őszi-téli hónapokban mindannyiunk számára nagy felüdülést jelentenek a forró italok, azonban korántsem mindegy, pontosan milyen hőmérsékleten is fogyasztjuk e nedűket.
Sztárok
Úszóként és vízilabdázóként kezdte, majd minden idők egyik legnagyobb filmsztárjaként fejezte be pályafutását a legendás Bud Spencer, aki 9 évvel ezelőtt távozott az élők sorából.