Adventi puncs házilag - Recept

Nemrég megnyitottak az adventi vásárok, így literszámra ihatunk forralt bort, grogot vagy puncsot, azonban mindig finomabb ha otthon készítjük el. Ehhez a következő receptet ajánljuk.

Hozzávalók

  • 1 liter almabor –vagy almalé
  • néhány darab fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1,5 dl méz (lehetőleg akác)
  • 2 db citrom felkarikázva
  • 1 l ananászlé
  • adagonként 1 db fahéjrúd

Elkészítés

Egy nagy, tűzálló lábosban forraljuk fel az almabort, vagy az almalevet. Adjuk hozzá a fahéjat, majd lassú tűzön körülbelül 5percig főzzük. Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat: a szerecsendiót, a mézet, a citromot, az ananászlevet, és a fahéjat. Főzzük még további öt percig. Olyan bögrébe tegyük, amiben jól mutatnak a fahéjrudak, amivel a kész puncsot kevergethetjük.

Ha szereted a puncsot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: blumenwerkstatt-neustadt.de

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!