A tökéletes sült gesztenye titka

Eljött a várva várt gesztenyeszezon, ám sokan nem tudják, hogy mitől lesz tökéletesen finom és hogyan tudjuk könnyen megszabadítani a héjától. A jó hír, hogy annyit ehetünk belőle amennyi csak belénk fér, hiszen kalóriatartalma a tévhitekkel ellentétben igen alacsony.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!

    1 kiló gesztenye

  • 11 liter víz

Elkészítés

Áztassuk be több órára a gesztenyét, majd ha már több órán szívta magába a vizet és megpuhult, akkor vágjunk a tetejébe egy X-et és tegyük vissza a vízbe egy fél órára. Majd tegyük leszűrve a gesztenyét egy serpenyőbe és öntsünk alá 1 dl vizet, majd 180-200 fokon süssük addig, míg az X mentén szét nem nyílik.

Csokisapkás gesztenyegombóc

Oldalak

Szólj hozzá Te is!