A tökéletes sült gesztenye titka

Eljött a várva várt gesztenyeszezon, ám sokan nem tudják, hogy mitől lesz tökéletesen finom és hogyan tudjuk könnyen megszabadítani a héjától. A jó hír, hogy annyit ehetünk belőle amennyi csak belénk fér, hiszen kalóriatartalma a tévhitekkel ellentétben igen alacsony.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!

    1 kiló gesztenye

  • 11 liter víz

Elkészítés

Áztassuk be több órára a gesztenyét, majd ha már több órán szívta magába a vizet és megpuhult, akkor vágjunk a tetejébe egy X-et és tegyük vissza a vízbe egy fél órára. Majd tegyük leszűrve a gesztenyét egy serpenyőbe és öntsünk alá 1 dl vizet, majd 180-200 fokon süssük addig, míg az X mentén szét nem nyílik.

Csokisapkás gesztenyegombóc

Oldalak

Lifestyle
A Kos egy nagy lehetőség előtt áll. Heti horoszkóp. III.21. - IV.20. Kos Ezen a héten lehetőséget kapsz arra, hogy meghozz egy régóta halogatott döntést. A csillagok segítenek abban, hogy...
Sztárok
A legendás magyar színésznek két gyermeke született: Lili 1995-ben, míg Marcell egy évvel később, 1996-ban látta meg a napvilágot.
Sztárok
Bár a néhai Diana eljegyzési gyűrűje a mai napig a világ egyik legikonikusabb ékszerének számít, melynek eszmei értéke szinte felbecsülhetetlen, Erzsébet királynő egyáltalán nem volt elégedett a...