A spanyol fánk - Churros recept
A fánk nem csak hazánkban nagy sláger, hanem Amerikában, de Spanyolországban is. Következzen az utóbbi változat receptje.
Hozzávalók
- 2 dl vÍz
- 15 dkg vaj
- 1/2 tk só
- 2 tk cukor
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- porcukros fahéj a tetejére
Elkészítés
Egy lábasban melegítsük fel a vizet, a vajat, a sót és a cukrot. Amikor már a vaj teljesen felolvadt, folytonos kevergetés mellett apránként adjuk hozzá a lisztet. Addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Amikor már langyosra hűlt, akkor egyesével keverjük hozzá a tojásokat. Közben egy nem túl nagy, de mély edényben tegyük fel az olajat melegedni. A tésztát tegyük egy csillagcsövű habzsákba, majd egy kistányérra vagy deszkára nyomjunk formákat. Karikát, egyenes csíkokat, vagy amit a fantáziánk kíván. A tésztaformákat tegyük a forró olajba, pár perc alatt szép, süssük aranybarnára. Szűrőlapáttal szedjük ki és csöpögtessük le. Még melegen forgassuk meg a fahéjas- vagy vaníliás porcukorban.
Ezt is ajánljuk: Amerikai fánk sütőben sütve - Recept