A klasszikus tejberizs - Recept
Biztosak vagyunk benne, hogy gyermekkorában mindenki számtalanszor evett tejberizst. Ezt a finom édességet azonban a felnőttek is legalább olyan örömmel fogyasztják, mint a lurkók, így érdemes megtanulni, hogy kell elkészíteni. Annyit elárulunk, hogy egyáltalán nem ördöngösség!
Hozzávalók
- 15 dkg (lehetőleg kerek szemű) rizs
- 2 dl víz
- 5 dkg margarin
- 5 dl tej
- cukor
- vaníliás cukor
Elkészítés
Tegyük fel főni a rizst, majd amikor már beszívta az összes vizet, dobjuk rá a margarint, és öntsük fel tejjel. Tegyünk bele ízlés szerint cukrot és vaníliás cukrot, és néha megkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen be nem szívta a tejet. Ha kész, vegyük le a tűzről, és kakaóporral, fahéjjal, lekvárral találjuk - vagy bármivel, ami szem-szájnak ingere.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!