A hétköznapok megmentője – Ínyenc húsgolyó diétabarátan
Akár home office-ban, akár a munkahelyünkön töltjük a dolgos hétköznapokat, az ebédrendelés és másodvonalbeli kifőzdék fenyegető aurája folyamatosan ott lebeg a fejünk felett. Persze mindannyian tudjuk, hogy az otthon készített étel az igazi, a mindennapos főzés sokunk számára kivitelezhetetlen vagy egész egyszerűen csak komoly teher. Pedig nem kell minden este órákat a konyhában rostokolni ahhoz, hogy mindennap házilag elkészített ebédünk legyen. Az otthon elkészített húsgolyó tökéletes mentőöv lehet a sűrű munkanapokra – könnyen elkészíthető, finom és napokig eláll a hűtőben. Jó hír, hogy a diétázók kispórolhatják belőle a klasszikus fasírtok egyik alappillérét, a zsemlemorzsát. Érdemes hétvégén egy nagyobb adagot készíteni belőle.
Ínyenc húsgolyó diétabarátan
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertés lapocka
- 5 ek zabpehely
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg feta sajt
- 3 ek vörös pesto
- ízlés szerint só, bors
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A vöröshagymát aprítsuk fel.
- A darált húst a tojással öntsük egy tálba.
- A húshoz adjuk hozzá a felaprított hagymát, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a zabpelyhet. Keverjük jól össze.
- A húsgolyó alapot ízesítsük a fetával és a pestóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük őket 200 fokra előmelegített sütőbe. A tetejüket fújjuk meg egy kevés olívaolajjal. Süssük kb. 30 percig, amíg a húsgolyók meg nem pirulnak.
Köret tipphez lapozz.