A fröccskészítés aranyszabályai

Hamarosan elindul a fröccsszezon, ezzel együtt egyre többen keresik a könnyed rozékat és seccókat. Persze, nem véletlenül. A fröccstől az ember azt várja, hogy ne csak ízletes, de szomjoltó is legyen, mégis sokszor akaratlanul alapvető hibákat ejthetünk, amik szó szerint megkeserítik ezt a nyári nedűt. A dél-balatoni régió fehér, rozé és secco borai kiválóan alkalmasak fröccskészítésre. Íme a borász, Bujdosó Ferenc néhány jótanácsa, hogy a legjobb minőségű fröccsöt fogyasszuk.

Ezekre figyeljünk oda:

  • Jó hideg borból és finom szódából készítsük a fröccsöt!
  • Kerüljük az ásványvizet, főleg a magas ásványi anyag tartalmút!
  • Jégkockás megoldáshoz is csak akkor forduljunk, ha nincs más!
  • A secco eleve buborékos, érdemes kipróbálni!
  • 5-8 fokosan fogyasszuk a fröccsöt és a seccót is!
  • Kerüljük a hordós érlelésű spriccereket!

A borász szokása...

Bujdosóéknál bevált szokás, hogy napközben hosszúlépéssel (2 dl szóda, 1 dl bor), majd naplemente után nagyfröccsel (2 dl bor, 1 dl szóda) csillapítják szomjukat. Persze rengeteg fröccsrecept létezik, a lényeg, hogy napközben könnyedebb italt készítsünk.

Ezt is ajánljuk: Sherry-shake koktél - Katt ide!

Leadkép: johnstanaland.com

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.