5 olyan jegeskávé receptet mutatunk, amit azonnal el akarsz készíteni!

Ötletek Sárközi Ákos és Barna Ádám séfektől.

Paprikás jegeskávé koktél

Hozzávalók:

  • 5 kápia paprika
  • 1 dl szirup
  • 1 adag (40 ml) kávé
  • 1 vanília
  • kb. 15 szem málna
  • 4 cl vodka:
  • 1 dl lime
  • Pár darab mentalevél, plusz egy bóbita
  • jégkockák

Elkészítés:

Az apróra vágott paprikát megfőzzük, majd leturmixoljuk. Kb. 10 szem málnát dobunk a turmixgépbe, és még egy percig turmixoljuk a keveréket. Ha kihűlt, hozzáöntjük a szirupot, a vodkát, és belekaparjuk a vaníliarúd magjait, hozzáadjuk egy kicsavart lime levét, majd jó alaposan elkeverjük. Készítünk egy jegeskávét. Egy nagy üvegpoharat félig megtöltünk a jégkockákkal, közéjük friss málnaszemeket és néhány mentalevelet teszünk, egy-egy darabot hagyunk a díszítéshez is. A pohárba öntjük a paprikás-málnás-vaníliás-vodkás-szirupos keveréket és hagyunk kétujjnyi helyet a kávénak. Lassan az ital tetejére csurgatjuk a kávét, végezetül egy szép szem málnával és egy mentabóbitával díszítjük a poharat.

Recept: Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje

Thai kávékoktél

Hozzávalók:

  • 2 dl kókusztej
  • 1 adag (40 ml) kávé
  • 2 ek méz
  • 1 bio lime
  • 2-4 cl gyógynövénylikőr
  • 1 kk thai fűszerkeverék
  • jégkockák

Elkészítés:

A bio lime héját lereszeljük. Összekeverjük a mézet és a lime kifacsart levét, majd hozzáadjuk a gyógynövénylikőrt és a thai fűszerkeveréket. Lefőzünk egy vagy két kávét, kókusztejből pedig tejhabot készítünk. A mézes-lime-os-likőrös keveréket a kávéscsésze aljára csurgatjuk, ráöntjük a kávét, beleteszünk egy-két jégkockát, majd a tetejére kanalazzuk a tejhabot. Díszítésképp az italt megszórjuk a lime héjával.

Recept: Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje

Oldalak

Szólj hozzá Te is!