5 ínycsiklandó szendvicskrém, aminek képtelenség ellenállni

Kenhető finomságok pirítósra, szendvicsbe, mártogatóshoz.

Lencsekrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb babérlevél
  • bors
  • ½ citrom leve
  • olaj

Elkészítés:

A lencsekrém gyakorlatilag nem más, mint egy összeturmixolt lencsefőzelék, amihez a felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, és puhára főzzük. Ha kész, a lencsét lehűtjük, meglocsoljuk citromlével, majd az egészet összeturmixoljuk.

Csirkemájkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek tejföl
  • 2 kk majoránna
  • bors
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A májpástétom alapja tulajdonképpen a resztelt máj. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, levéve a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, majd visszatéve rádobjuk a megtisztított májat. Amikor az rózsaszínű lesz, meghintjük borssal, majoránnával, így sütjük zsírjára. Ha kész, a májat áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel is, végül krémesre turmixoljuk.

Avokádókrém

Hozzávalók:

  • 2 avokádó
  • ½ citrom
  • bors

Elkészítés:

Az avokádókat félbevágjuk és eltávolítjuk a magjait. Ezután összeturmixoljuk a citrom levével, valamint ízlés szerint sóval és borssal.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • metélőhagyma ízlés szerint
  • bors

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd egy tálban villával áttörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzákanalazzuk a tejfölt és a szobahőmérsékletű vajat, majd összeturmixoljuk. A felaprított metélőhagymát rá is szórhatjuk, de akár a krémbe is keverhetjük.

Lazackrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstöltlazac-konzerv
  • 15 dkg vaj
  • 2 kk tejföl
  • 1 ek majonéz
  • ½ citrom leve
  • 2 szál metélőhagyma
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A lazachoz adjuk egy tálban a vajat, a tejfölt, a majonézt és hozzácsorgatjuk a citromlevet is, majd az egészet összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, a végén pedig elkeverjük benne a felaprított metélőhagymát is.

Lapozz és megmutatjuk, mihez is passzolnak ezek a krémek!

Fotók és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!