Ha nincs időd órákat a konyhában tölteni: 30 perces csirkés penne
Sokszor szenvedek időhiányban, de mivel minden nap vágyom a főtt ételre, mindig próbálok legalább valami gyors fogást összedobni. Ilyen a következő csirkés penne is, próbáld ki Te is!
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 450 g csirkemell felcsíkozva
- 220 g penne
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 6-8 félbevágott koktélparadicsom
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze reszelt mozzarella
- ½ csésze tej
- 3 csésze bébispenót
Elkészítés
Egy fazékba öntsünk vizet, hintsünk bele egy kis sót és forraljuk fel. Közben egy evőkanál vajat egy serpenyőben olvasszunk fel és tegyük bele a felcsíkozott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, majd ha megpirítottuk, szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. A forró vízben főzzük meg a pennét, majd csepegtessük le. Térjünk vissza a serpenyőhöz, olvasszuk meg rajta a maradék vajat, adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük 30 másodpercig. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot. Kevergessük, majd ha megpárolódott, jöhet hozzá a tejszín, a sajt és a tej. Ha az egész összeforrt, adjuk hozzá a tésztát, a csirkét és a spenótot. Forgassuk össze, majd azonnal tálaljuk.