20 perces tonhalas tészta
Könnyű, gyors és finom. Ilyen melegben a legjobb fogás, ha nem akarsz a konyhában állni.
20 perces tonhalas tészta
Hozzávalók:
- olivaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 2 konzerv tonhal
- 1 üveg olívabogyó
- 6-8 paradicsom ( télen ez helyettesíthető, konzervvel)
- oregánó
- só, bors
- chili
- parmezán sajt
Elkészítés:
Először is tegyünk oda meleg vizet a tésztának, hiszen ha alapból meleget engedünk, úgy előbb felforr. Forráskor egy evőkanál olajat és egy kiskanál sót teszünk a vízbe. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntjük a tonhalat, melynek nem szükséges a levét leönteni, aztán mehet bele bogyó, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Fűszerezem sóval, borssal és friss vagy szárított oregánóval. Ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Ezt az egészet még 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd elzárom. Összekeverjük a tésztával és fedő alatt állni hagyjuk negyed órát. Tálaljuk parmezán sajttal.