Recept

20 perces tonhalas tészta

Könnyű, gyors és finom. Ilyen melegben a legjobb fogás, ha nem akarsz a konyhában állni.

20 perces tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • olivaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 konzerv tonhal
  • 1 üveg olívabogyó
  • 6-8 paradicsom ( télen ez helyettesíthető, konzervvel)
  • oregánó
  • só, bors
  • chili
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Először is tegyünk oda meleg vizet a tésztának, hiszen ha alapból meleget engedünk, úgy előbb felforr. Forráskor egy evőkanál olajat és egy kiskanál sót teszünk a vízbe. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntjük a tonhalat, melynek nem szükséges a levét leönteni, aztán mehet bele bogyó, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Fűszerezem sóval, borssal és friss vagy szárított oregánóval. Ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Ezt az egészet még 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd elzárom. Összekeverjük a tésztával és fedő alatt állni hagyjuk negyed órát. Tálaljuk parmezán sajttal.

Fotók: jeanetteshealthyliving.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
A sminkrajongók jól ismerik a legfőbb szabályt: mindig mossuk meg az arcunkat és távolítsuk el a sminket lefekvés előtt. Az viszont egyáltalán nem mindegy, milyen terméket is használsz ehhez.
Lifestyle
Ki mondta, hogy ennek a testrésznek az izgatása csak a hölgyeket hozza lázba?
Lifestyle
Március utolsó vasárnapján ismét óraátállításra kerül sor - a változáshoz pedig sokszor nem olyan könnyű alkalmazkodni.