20 perces tonhalas tészta

Könnyű, gyors és finom. Ilyen melegben a legjobb fogás, ha nem akarsz a konyhában állni.

20 perces tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • olivaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 konzerv tonhal
  • 1 üveg olívabogyó
  • 6-8 paradicsom ( télen ez helyettesíthető, konzervvel)
  • oregánó
  • só, bors
  • chili
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Először is tegyünk oda meleg vizet a tésztának, hiszen ha alapból meleget engedünk, úgy előbb felforr. Forráskor egy evőkanál olajat és egy kiskanál sót teszünk a vízbe. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntjük a tonhalat, melynek nem szükséges a levét leönteni, aztán mehet bele bogyó, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Fűszerezem sóval, borssal és friss vagy szárított oregánóval. Ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Ezt az egészet még 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd elzárom. Összekeverjük a tésztával és fedő alatt állni hagyjuk negyed órát. Tálaljuk parmezán sajttal.

Fotók: jeanetteshealthyliving.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!