Különleges pasifogó vacsora: Kacsamell málnás vörösboros mártásban

Ezzel a recepttel biztosan bárkit elkápráztatsz majd.

Kacsamell málnás vörösboros mártásban - Hozzávalók:

  • 4 db fél kacsmell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl málna (fagyasztott)
  • 3 ek. vaj
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek. A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.

Még két isteni főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2