Különleges pasifogó vacsora: Kacsamell málnás vörösboros mártásban
Ezzel a recepttel biztosan bárkit elkápráztatsz majd.
Kacsamell málnás vörösboros mártásban - Hozzávalók:
- 4 db fél kacsmell
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. balzsamecet
- 2 ek. barna cukor
- 1 dl vörösbor
- 2 dl málna (fagyasztott)
- 3 ek. vaj
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek. A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.