Nem semmi, mit árul el viselőjéről a Zsombor név

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Zsombor nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Zsombor – 1Z; 1s; 2o; 1m; 1b, 1r

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A név kezdőbetűje a harmóniáról, a lelki békéről árulkodik. Tulajdonosának fontos ez a terület, ezért sokat tesz annak megteremtéséért. A betű leírása utal arra is, hogy inkább szellemi-, vagy inkább fizikai örömökkel éri el lelki békéjét, nyugalmát. Akinek kettes számra hasonlítanak a kis-, vagy nagy „z” betűi, az nem magányos típus, neki a lelki béke eléréséhez mindig társra lesz szüksége.

Az „s” az anyagi szerzés betűje, mely tulajdonosának az anyagi javakhoz fűződő viszonyát, pénzgyűjtési szokásait jelzi. A többi betűhöz való kapcsolódása, vagy elkülönülése mutatja meg, hogy tulajdonosa kap-e segítséget az anyagi javak megszerzésében, vagy magára marad ezen a területen, és inkább egyedül oldja meg ezzel kapcsolatos feladatait.

Az „o” olyan Én-kép betű, melynek magassága a tulajdonos önértékelésének nagyságát jelzi. Szélessége arról árulkodik, hogy mennyire érzi jól magát a világban. Kerekítésük során bezárhatjuk, vagy megnyitva hagyhatjuk őket, ez mindig attól függ, hogy inkább zárkózottabb-e, vagy inkább nyitottabb-e a személyiségünk.

Az „m” olyan kapcsolati betűnk, amely jelzi írójának beilleszkedési képességeit, szokásait. Megmutatja, hogy inkább a kisebb közösségekben, vagy inkább a nagyobb létszámúakban érzi otthon magát.

A „b” a szerzés, a birtoklás betűje. Ne mindig csak az anyagi javakra gondoljunk, hanem a számunkra fontos dolgok, értékek megszerzésével kapcsolatban is kaphatunk utalást.

Az „r” a karrier szimbóluma. Tulajdonosai nem ülnek tétlenül, céljaikat, álmaikat szeretik megvalósítani, egzisztenciát, karriert teremtenek. Érdekes megfigyelni, hogyan alakulnak ezek a betűk az írásban. Amennyiben rendszerint kisebbek (alacsonyabbak) többi középzónás társuknál, úgy írójuk elnyomva érzi magát karrierje területén. A hiányjellé módosult „r” tulajdonosának elégedetlenségét jelzi saját karrierjével kapcsolatosan. A madár-szimbólum megjelenése vágyakat, szárnyalni akarást mutat ezen a területen.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!