Lifestyle

Ez lehet a svájci farkast kilövő vadász büntetése: Súlyos következményekkel kell számolnia

Mint azt már megírtuk, Magyarországon lőtték ki a Svájcból elinduló farkast. Az állat tetemét a mai napig nem találták meg, jeladós nyakörvére Hidasnémetinél bukkantak rá a Hernád folyóban.

Komoly büntetés várhat a gyilkosára

A kilőtt farkas ügyében már folyik a nyomozás, gyanúsított is van. Abban az esetben, ha a bíróság a vádat megalapozottnak ítéli, akkor az állat gyilkosa komoly büntetésre várhat. Ezt a nyilvánosság is támogatja, nemrég ugyanis még egy petíció is indult annak érdekében, hogy az elkövetőt letöltendő szabadságvesztésre ítélje a bíróság.

Farkastörvények és azok hiánya címmel adott ki egy közleményt a WWF Magyarország, melyben kitérnek arra, hogy a farkast kilövő vadásznak milyen büntetéssel kell szembenéznie, ha a bíróság elítéli. A közleményből az is kiderül, hogy sajnos alacsony az olyan természetkárosítással kapcsolatos ügyek száma, melyek vádemeléssel zárulnak, ugyanis az ilyen jellegű bűncselekmények bizonyítása rendkívül nehéz.
Kattints a további képekért!

Forrás: WWF Magyarország Fotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.