Ez a tárgy nagy zavart okozhat az otthoni Wi-Fi-nél, inkább ne tedd a router közelébe

Sok Wi-Fi gyilkos dolog lehet az otthonodban, de ez a hétköznapi tárgy kevésbé ismert. A szakérők most figyelmeztetnek, hogy bizony erősen lassíthatja a netedet.

Jelentősen összezavarhatja az internetkapcsolatot

A Wi-Fi története 1997-re nyúlik vissza, amikor is bevezették a technológiát, amely lehetővé tette a digitális eszközök közötti adatcserét rádióhullámok segítségével. Ekkor a legelső Wi-Fi szabvány, a 802.11 volt, ami 2.4 GHz-es frekvencián tudott működni, és beltérben 20 méteres körben 2 Mbit/s wifi sávszélességet biztosított.

Később 1999-ben megalakult a Wi-Fi szabványért felelő Wi-Fi Alliance, ebben az időben jelentek meg az első vezeték nélküli routerek is.

A Wi-Fi otthoni optimalizálásához fontos a router helyes elhelyezése. A routernek központi helyen kell lennie, lehetőleg magasan, távol a földtől és olyan eszközöktől, amelyek zavarhatják a jelet. Most egy érdekes otthoni tárgyról derült ki, hogy zavart okozhat az internetkapcsolatban. A galériánkban megmutatjuk, melyik ez!

A router elhelyezésekor nem árt kerülni a falakat, nagy bútorokat és egyéb akadályokat, amelyek csökkenthetik a jel erősségét és hatótávolságát.
Kattints a további képekért!

Arról korábban már mi is beszámoltunk, hol érdemes elhelyezned a routert az otthonodban, ha a lehető leggyorsabb internetre vágysz, most azonban azt is eláruljuk, melyik az a három hely, ahová semmiféleképpen ne rakd a készüléket, mert bizony ezek a helyek lelassíthatják az internetet.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!