Régi adósságot törleszt a WhatsApp - a rajongók álma az a funkció, amit most bevezethetnek

Eddig hét napos határidőt állíthattak be az üzenetek törlésére a csevegőprogram felhasználói, a közeljövőben azonban gyökeres fordulatra számíthatunk e téren.

Önmegsemmisítő üzenetek

A WhatsApp még tavaly év végén jelentette be, hogy vadonatúj funkcióval tuningolja fel a csevegőprogram nyújtotta közösségi élményt. Ennek keretében afféle "önmegsemmisítő üzeneteket" küldhettünk kommunikációs partnereinknek - ezek az üzenetek egy adott határidő után önmaguktól törlődtek. Kezdetben egyébként olyan hírek is felröppentek, melyek szerint akár egy órás időintervallumot ("üzenet-élettartamot") is be lehet állítani, végül azonban 7 napot adhattunk meg.

A WABetaInfo azonban arról számolt be, hogy ez a gyakorlat a jövőben megváltozhat - aminek minden WhatsApp-felhasználó szívből örülne. A WhatsApp jóvoltából a funkció komoly ráncfelvarráson esne át, s az applikáció készítői lehetővé tennék, hogy - ha nem is 1 óra, de - 1 nap alatt törlődjenek az önmegsemmisítő üzeneteink. Egyelőre azonban még kérdéses - olvasható a WABetaInfo cikkében -, hogy a nagyszerű funkció csak a tesztfázisig jut el vagy élesben is kipróbálhatják-e a felhasználók. Nem is kérdés, hogy mindenki örülne egy ilyen feature-nek - régi adósságát törlesztenék vele a WhatsApp fejlesztői.

A funkció azért is lehetne kiemelten előnyös, mert mindig jobb, ha a kényes, bizalmas információk egy idő után eltűnnek a rendszerből. A hvg.hu cikke viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy létezik egy ennél is előnyösebb opció: a Signal nevű üzenetküldő esetében például akár az is megszabható, hogy 5 másodperc (!) után mindkét fél számára törlődjön az adott üzenet. A Signalnak ráadásul komoly versenyelőnye, hogy a WhatsAppal ellentétben nem gyűjt információkat a felhasználóiról.

Fotó: 123rf

Apró, ám annál hasznosabb fejlesztéssel érkezik a YouTube a mobilos applikációban. Az egyik új beállítás sokkal egyszerűbbé teszi a spórolást a korlátozott mobilinternettel rendelkező felhasználók számára.

Leadfotó: 123rf

Oldalak