"Hirtelen fog történni. És halott lesz": A CIA egykori vezetője szerint Putyint a belső köre fogja meggyilkolni egy összeesküvés keretében

Daniel Hoffman, aki CIA moszkvai állomásfőnökeként szolgált, azt mondta, hogy az orosz vezető legbelsőbb köre megpróbálhatja eltávolítani őt az ukrajnai invázió miatt. A hírszerző tiszt úgy véli, hogy Putyin megbuktatására irányuló bármilyen kísérlet gyors és potenciálisan halálos lesz.

"Titokban fogják csinálni"

"Azok a fickók, akik ezt meg fogják tenni, olyan titokban fogják csinálni, hogy Putyin ne találja meg őket, és ne ölje meg őket előbb. Senki sem fogja megkérdezni, hogy >>Hé, Vlagyimir, szeretnél meghalni?<< Nem. Ez egy kib*szott kalapácsütés a fejére és halott lesz. Vagy itt az ideje, hogy szanatóriumba menjen. Ezért megverik. Ezt fogják tenni" - mondta Hoffman, aki spekulált, hogy a három kulcsfigura, akik a lehetséges összeesküvés mögött állhat majd, az Szergej Sojgu védelmi miniszter, Nyikolaj Patrusev, a Biztonsági Tanács vezetője és Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója lehet.

Szerinte e három közül bármelyiknek lehetnek Putyin után vezetői ambíciói, és felfigyelnének egy esetleges lázadásra. A kalapács a fejre utalás egyébként a szovjet forradalmár Leon Trockij meggyilkolását juttatja eszünkbe, akit Joszif Sztálin parancsára öltek meg egy jégcsákánnyal.

Közben egy másik kémfőnök azt állította, hogy a merényletre talán nincs is szükség, mert Putyin "nem áll már hosszú élet előtt" vélt betegsége miatt. Kyrylo Budanov vezérőrnagy szerint a Kremlbe beszivárgott kijevi kémek állították ezt. Putyin egészségi állapota hónapok óta heves találgatások tárgyát képezi, amelyek tovább fokozódtak, miután Szergej Sojgu védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésen az asztalt szorongatva furcsa egészségügyi állapotot mutatott. A hónap elején pedig a 69 éves elnök lábai egy moszkvai beszéd közben megroggyanni látszottak. Az elnök egy díjátadó ünnepségen vett részt a Kremlben, amikor úgy tűnt, hogy bizonytalanul áll a lábán. Putyin ide-oda dülöngélt a beszéde előtt.

Mindez csak néhány nappal azután történt, hogy egy bennfentes azt állította, hogy Putyinnak az orvosai azt tanácsolták, hogy ne lépjen fel "hosszabb" nyilvános szerepléseken, mivel a katonai vezetőivel folytatott legutóbbi megbeszélések során rosszul lett. Az orosz elnök "heves rosszullétet, gyengeséget és szédülést" érzett, miközben felállt az íróasztalától a tanácsadóival és katonai vezetőkkel tartott videokonferenciát követően - jelentette a General SVR Telegram-csatorna.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2