Ilyen tulajdonsággal ruházzuk fel a lányunkat, ha Viviennek nevezzük el

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Vivien nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Vivien – 2v; 2i; 1e; 1n

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A név a latin eredetű Viviána angol változata, jelentése élénk, élő, élettel teli.

A névkezdő „V” betűnek, amelynek kisbetűs változata még egyszer előfordul a névben, nincs külön jelentése a grafológiában használt betűszimbolikában. A kisbetűs változatot egészségügyi vonatkozásban vizsgálják bizonyos grafológiai irányzatot követő grafológusok, de egyéb életterületet nem társítunk hozzá.

A Vivieneknek két „i” betű is található a nevükben. Az „i” betű a grafológiában az önértékelés betűje, jelzi, hogy tulajdonosának milyen mértékben fontos és értékes saját maga. Középzónás betű, tehát magasságát írójának a többi középzónás betűjéhez kell viszonyítanunk. Az v, az n, az e stb. betűkhöz képest nézzük meg, hogy alacsonyabbra, vagy magasabbra lendítette-e írója. Amennyiben kicsit alacsonyabbra sikeredik, abban az esetben önértékelési problémával, kisebbségi érzéssel küzd az író. A rajta lévő ékezet gondolkodásuk sebességére utal. A jobbra, szinte a következő betű fölé helyezett ékezet jelzi tulajdonosának átlagosnál gyorsabb gondolkodását. Amennyiben az „i” betű pontját a betűtengely vonalába rajzoljuk, úgy pontos, precíz gondolkodást tudhatunk magunkénak.

A grafológiában az „e” betű az érzelmeket jelöli. Szimbolizálja a szívet, írójának érzelmeit. Akik nevükben hordozzák ezt a szimbólumot, azok számára fontosak az érzelmek. Hogy ezeket milyen mélységekben élik meg, vagy mutatják ki, az természetesen sok mindentől függ. Ebben a betűben jelződik, ha írójának valamilyen fel nem dolgozott, gyermekkori érzelmi traumában volt része. Ilyenkor ezeknek az „e” betűknek a hurokrésze összetapad, „i”szerű alakzat képződik helyette.

Az „n” kapcsolatokat szimbolizáló betűnk. Nem a párkapcsolatot jelképezi, hanem írójuknak a kisebb létszámú táraságokhoz fűződő viszonyáról ad felvilágosítást. Érdekes következtetést vonhatunk le a betű törzsvonalainak (függőleges vonalak) kapcsolási módjáról. Aki fent, árkáddal köti össze ezt a két vonalat úgy, ahogyan az iskolában tanulta, óvatosabb, megfontoltabb a barátkozások terén. Aki viszont „u” betűre emlékeztetően alul köti össze a két törzsvonalat, barátságosabb, elfogadóbb a kapcsolódások terén. Aki fonalasan, leginkább egy leejtett fonaldarab alakjára emlékeztetően írja nem csak „n”, hanem „m” betűjét is, erős empátiás képességgel rendelkezik. Van még egy lehetőség ezen törzsvonalak kapcsolására, mégpedig a szöges kötésmód. Aki a két függőleges vonal között átlósan hozza létre a kapcsolatot, szögesen ír. Rá nagy akaraterő a jellemző, olyan ember, aki kompromisszumok kötésére legtöbbször nem hajlandó.

Lapozz a folytatásért!

Fotó; Leadfotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!