Lifestyle

Virágok, amelyek veszélyt jelenthetnek kisállatainkra

Több növényről is köztudott, hogy mérgező, akadnak egyes virágok viszont, melyekről csak kevesen gondolnák, hogy nagyon veszélyesek is lehetnek, ha kisállataink szervezetébe kerülnek.

Mérgező virágok

Legyen szó akár egy szülinapi virágcsokorról, akár egy asztaldíszről, ha újfajta virágok kerülnek otthonunkba, mindenképpen érdemes megbizonyosodni arról, hogy nem jelentenek különösebb veszélyt kisállatainkra. Kedvenceink ugyanis általában előszeretettel dézsmálják meg a különféle csodaszép virágokat, melyek sokszor többet árthatnak a szervezetükbe kerülve, mint gondolnánk. Mutatjuk, mely virágokat érdemes távol tartani a kíváncsi kisállatoktól!

Liliom Ha egy macska is tagja a családnak, nem ajánlott liliomot tartani a házban, ugyanis visszafordíthatatlan veseelégtelenséget okozhat. Már néhány virágpor szem, vagy éppen a liliom vázából fogyasztott víz is végzetes lehet a macskák számára. Az viszont nagyon érdekes, hogy a liliom a kutyák számára nem mérgező.
Kattints a további képekért!

2022-ben a tulipán és a törpebors, előtte pedig a napraforgó és a nyílgyökér szerezte meg az év virága és szobanövénye címet. Idén viszont a kényesebb típusoké lesz a főszerep.

Leadfotó: Pexels, forrás: housebeautiful.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.