Íme a villámdiéta, ami gátolja az édesség utáni sóvárgást

Rejtély az, hogy mi intelligens, modern nők és férfiak miért nem tudjuk tartani a súlyunkat, vagy éppen egy egyszerűnek tűnő diétát annak érdekében, hogy elérjük a vágyott súlyt. A statisztikák is borzalmasak ugyanis világszerte, több mint két milliárd ember küzd túlsúllyal, ami egyenes út a 2-es típusú diabéteszhez. Az egyik oka ennek az, hogy gyakran kielégíthetetlen éhségérzetet tapasztalunk és egész nap csak eszünk, vagy csipegetünk valamit jóformán megállás nélkül.

Nem fogod többé kívánni a sütiket

A táplálék, amit magunkhoz veszünk főként édesség és/vagy feldolgozott élelmiszer, amelyeknek következménye, hogy konkrétan dopamin-támadást intézünk a szervezetünk ellen. Ezt leginkább a cukor és a szex váltja ki, ezért arra sarkall bennünket az agyunk, hogy még több olyan ételt együnk, amik ezt a jó érzést folyamatosan fenntartják.

4 szabály, amit muszáj betartanod

1. Mondj búcsút a cukornak - Ez a legfontosabb szabály, amely nélkül a többinek nincs értelme. A gondolkodásod és a tested csak akkor változhat, ha a cukrot eltávolítod az egyenletből. Ez azt jelenti, hogy minden formában száműznöd kell: nádcukor, répacukor, barna cukor, porcukor, méz, agave, juharszirup, aranyszirup, szacharin, aszpartám, szorbit, és igen a stevia és Truvía, szacharóz és dextróz is ide tartozik. Természetesen előforduló cukrokat lehet fogyasztani ilyen pl. a gyümölcscukor, csak korlátozni kell a mennyiséget.

2. A liszt nem a barátod - A liszt egy alattomos csábító. Tudjuk, hogy növeli az inzulint és blokkolja a leptint. Miért okoz függőséget a pizza? Hát a liszt miatt. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2