69 gyereket szült egy nő, ezzel ő a csúcstartó

Az orosz asszony mindig ikreknek adott életet, összesen 27-szer volt terhes, egy másik nő viszont 38 terhességet hordott ki. Cikkünkben bemutatjuk a magyar rekordereket is.

A csúcstartó

Napjainkban is léteznek nagycsaládok, de a legtöbb gyermeket világra hozó asszony rekordját a 18. század óta nem sikerült senkinek megdöntenie. Amennyiben hitelesek a történelmi feljegyzések, úgy egy orosz férfi, Fjodor Vasziljev első felesége, Valentyina a jelenlegi csúcstartó, hiszen 27 várandósságából összesen 69 gyermeke született, ahogy arról a Múlt-kor cikke is megemlékszik. A források szerint az asszony 1725 és 1765 között tizenhatszor szült kettes, hétszer hármas, négyszer pedig négyes ikreket, ráadásul a korszakban meglepő módon közülük mindössze ketten haltak meg csecsemőkorukban.

Ha ez még nem lett volna elég, Fjodor a második feleségével sem lassított a tempón, ő hat kettes, valamint két hármas ikerrel ajándékozta meg. A Moszkvától északkeletre fekvő Suha városában élő földműves elsőre hihetetlennek tűnő története többszörösen alá van támasztva, az esetről tudósító legfontosabb bizonyíték az illetékességébe tartozó terület minden születését lejegyző nikolszki monostor 1782. február 27-én Moszkvába küldött jelentése. Egy londoni lap 1783-ban számolt be az esetről, miszerint egy Fjodor Vasziljev nevű 75 éves parasztnak összesen 87 gyermeke született.

A második helyezett sem marad le sokkal a Vasziljev család mögött, róluk cikkünk következő oldalán olvashatsz bővebben.

Lapozz!

Oldalak