Viktóriák! Eddig nem is sejthettétek, mi derül ki a nevetekből

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Viktória nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Viktória - 1V; 2i; 1k; 1t; 1ó;1r; 1a

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A névkezdő betűnek nincs külön jelentése a grafológiában használt betűszimbolikában. Kisbetűs változatát egészségügyi vonatkozásban vizsgálják ugyan a grafológusok, de egyéb életterületet nem társítunk hozzá.

Az „i” magassága rajzolójának önértékelését, önbecsülését, önmagához való viszonyát jelzi. A rajta lévő ékezet –ugyanúgy, mint a Viktória név „ó” betűjén lévő ékezet – gondolkodásunk sebességére utal. A jobbra, szinte a következő betű fölé helyezett ékezet jelzi tulajdonosának szélsebes gondolkodását. Amennyiben az „i” betű pontját a betűtengely vonalába rajzoljuk, (sem jobbra, sem balra nem siet, vagy késik az ékezet) úgy pontos, precíz gondolkodást tudhatunk magunkénak. Van olyan grafológiai irányzat, amely az időbeni pontosságot is az „i” ékezet-kihelyezéséből állapítja meg.

A „k” egy olyan munkabetűnk, amely azt jelzi, hogy tulajdonosa inkább a szellemi-, elméleti munkák területe felé mutat érdeklődést, vagy a gyakorlatiasabb, esetleg kézügyességet igénylő munkaterületek felé orientálódik. Amennyiben a felső zónában található hurokrész a kidolgozottabb, úgy pályaválasztásnál, munkavállalásnál a szellemi munkát, tervezést, ötletezést igénylő tevékenységek választása a helyes döntés.

A „t” a vezetés, a döntéshozatal, az irányítás betűje, mely a vezetéssel, irányítással, dominanciával kapcsolatos tulajdonságainkat, illetve igényünket is jelzi. Megmutatja, hogy tulajdonosa csak vágyik az irányításra, vagy valóban képes is rá. Többnyire a betű „kisbetűs” változatát vizsgáljuk, mégpedig az áthúzás magassága, valamint a hossza jelzi a tulajdonságok meglétét, vagy hiányát.

Az „o”, vagy „ó” betű Én-kép betű, magassága a tulajdonos önértékelésének nagyságát jelzi. Szélessége arról árulkodik, hogy mennyire érzi jól magát az illető a világban. Kerekítésük során bezárhatjuk, vagy megnyitva hagyhatjuk attól függően, hogy inkább zárkózottabb, vagy nyitottabb személyiségűek vagyunk-e.

Az „r” a karrier jelképe. Tulajdonosai nem ülnek tétlenül, céljaikat, álmaikat szeretik megvalósítani, egzisztenciát, karriert teremtenek. Az „r” nagysága sok mindent elárul írójának karrierjéről. Amennyiben rendszeresen alacsonyabb, mint a környezetében lévő többi középzónás betű, akkor tulajdonosa úgy érzi, hogy valaki, vagy valami gátolja, elnyomja őt karriervágyai megvalósításában. Aki nem tudta még megvalósítani álmait, annak „r” betűi helyett gyakran hiányjel-szerű betűket találunk.

Az „a” betű a munkaterületet, a tevékenység módját és mikéntjét szimbolizálja. Tulajdonosai szeretnek tevékenykedni, szeretik a munkát, örömmel jelentkeznek, ha valamilyen feladatot kell vállalni. Fontos megvizsgálni, hogy a betű kerek része és a végvonala kapcsolódik-e egymáshoz. Az ovál, azaz a „kerek rész” szimbolizálja magát az író személyt, a végvonal pedig a munkát jelenti. Ha a kettő nincs összekötve, akkor a tulajdonos nem igazán kedveli a számára kiszabott feladatot, nem szereti munkáját, vagy éppen tartósan munka nélkül van, pl. kisbabával van otthon.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!