Lifestyle

Vigyázz! Így teheti tönkre az utazásodat egy reptéren lőtt szelfi!

Elsőre talán nem is gondolnád, hogy mennyi veszélyt rejt, ha az utazásod előtt a reptéren készítesz egy ártatlannak tűnő szelfit. Mikor az útleveleddel vagy a beszállókártyáddal pózolva tudatod a nagyvilággal, hogy éppen hová készülsz, azzal számos olyan személyes adatot osztottál meg, melyek szabad utat adnak a kibertámadásoknak.

Ne oszd meg a képeidet!

A beszállókártyák ugyanis olyan személyes adatokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek az internetes csalóknak tönkretenni az utazásodat. Adrianus Warmenhoven, a NordVPN kiberbiztonsági szakértője most elárulja, hogy a miért ne oszd meg a közösségi médiában a reptéren készült képeidet.

Légy óvatos! Ha a repülőjegyed vonalkódja kicsit is látható a szelfiden, a hackerek azt beolvashatják, és onnantól könnyedén lenyomozzák a nevedet, a címedet és az elérhetőségeidet. Ezeket az adatokat felhasználva, törölhetik a visszautadat, pénzt vehetnek le a kártyádról, vagy akár a személyazonosságodat is ellophatják.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: The Sun

Te csak egy ártatlan és tetszetős mozdulatnak tartod, de olyan veszélyei vannak, amire talán álmodban sem gondolnál.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.