Lifestyle

Ezeken a magyar településeken már biztosan elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

Hol klímavédelemre, hol a rezsikárosultak és a katások megsegítésére, hol a dráguló óvodai étkeztetés ellensúlyozására fordítják a tűzijátékra szánt pénzösszeget.

Méregdrága parádé helyett a helyi ügyekkel foglalkoznak

Augusztus 20-án, Szent István és az államalapítás ünnepén általában a nagyobb vidéki települések is tűzijátékkal ünnepelnek, idén ez azonban számos városban elmarad majd.

Salgótarjánban a település polgármestere, Fekete Zsolt jelentette be a Facebookon: tűzijáték helyett adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat szerveznek azoknak, akik a KATA-változás miatt bajba kerültek, illetve tanácsadó konzultációs foglalkozásokat biztosítanak azoknak a salgótarjániaknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint. Ezek során javaslatokat fogalmaznak meg szakembereik arra vonatkozóan, hogy a különböző típusú lakóingatlanokban hogyan lehet spórolni az árammal és a gázzal.

Pécsen Péterffy Attila polgármester közölte, hogy az idén költséges parádé helyett a helyi önkormányzat inkább a pécsiekre és a klímavédelemre fordítja forrásait. "A pécsi városvezetés elkötelezett a klímavédelem és a zöld megoldások iránt. Meggyőződésünk, hogy költséges tűzijáték helyett a jövőbe mutató megoldásokra és a pécsiek számára élhető környezet kialakítására kell a közös kasszából költeni" - körvonalazta álláspontját a Faceboookon a városvezető.

Lapozz tovább, a tűzijátékból kimaradó települések listája még korántsem teljes!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.