Lifestyle

Ma újabb magyar hegymászó indul neki oxigénpalack nélkül a világ egyik legveszélyesebb csúcsának: 8125 méteren van a célja

Varga Csaba pótlólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.

Ma indul

A maga 8125 méterével a Nanga Parbat a világ 9. legmagasabb hegycsúcsa, ennek indul neki ma, azaz június 6-án, kedden a Nagyváradon élő hegymászó, Varga Csaba.

Az M1 hétfői műsorában Varga elmondta, hogy a célja az, hogy pótlólagos oxigén és teherhordók nélkül mássza meg a Himalája hegycsúcsát. Varga szerint ebben a magasságban még jól tud működni az emberi szervezet. Ezt tapasztalatbók mondja, ugyanis ez már több mint a tizedik ilyen csúcstámadása lesz. Elmondta, készen áll és mindent meg fog tenni azért, hogy sikeres legyen az expedíció. A csúcstámadást június 20. és június 30. közöttre tervezi.
Kattints a további képekért!

Forrás: via Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.