Lifestyle

Valójában ez játszódik le a kutyádban, ha hosszú időre egyedül hagyod

Az otthonmaradásra történő rászoktatás nem a legegyszerűbb dolgok közé tartozik a kutya nevelése során. Kutatók kiderítették, milyen lelkiállapotba kerül az eb, ha megfelelő felkészülés nélkül hagyjuk egyedül.

Trauma az embernek és az állatnak is

Dolgozol és kutyád van? Akkor biztosan ismerős a probléma, hogy a távolléted alatt kénytelen vagy akár több órára is egyedül hagyni a kedvencedet. Sajnos ez pont az a helyzet, amikor nem sok választásunk van: a munkahelyek nagy része továbbra sem kutyabarát - bár ezen a téren fejlődés látszik az elmúlt években - és a kifejezetten erre a célra fenntartott napközibe is csak azok tudják beadni kisállatukat, akik megengedhetik ezt a plusz kiadást.

Egy ilyen szituáció mind a gazdinak, mind a kutyának nehéz. Ám amíg az emberek viszonylag könnyen túllépnek rajta, vagy egyszerűen csak elterelődnek a gondolatok a mindennapi feladatok sűrűjében, addig az ebnek kevesebb segítség áll a rendelkezésére ahhoz, hogy feldolgozza ezt a traumát. Sajnos nem láthatunk a kutya fejébe, és szerencsétlen állat még csak el sem képes mondani, mi játszódik le benne az alatt a hosszú idő alatt, amíg senki sincs vele. Kutatók azonban tettek nekünk egy szívességet és utánajártak, mit is érez ilyenkor az eb. Mert hogy érez dolgokat, az biztos.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.