Lifestyle

Kezdenek eltűnni a hagyományos vallások, ezt csinálják helyette az emberek

Boszorkányság, számmisztika, asztrológia, reiki, jóga, kártyajóslás, sámánizmus, spiritualitás - van, aki ezeknek a szavaknak a láttán azonnal zárja is be a cikket, más pedig pont e szavak láttán már ugrik is a következő bekezdésre.

A spiritualitás eredete

A spirituális szó eredete a latin lélek, vagy lélegzetvétel 'spiritualis' főnévből eredeztethető. Ez a fogalom már az újszövetségben is szerepelt, úgyhogy tényleg nem csak a XXI. században kaptak nagy hangsúlyt az ép testben ép lélek jellegű „trendek”.

Spirituális, spiritualitás - halljuk ma lépten-nyomon, hol pejoratív szemforgatások, hol pedig csillogó szempárok közepette. Ami biztos, hogy a spiritualitás, mint vizsgált terület igencsak lassan kúszott be a köztudatba. Egészen pontosan a huszadik század második felében, az 1960-as években, a II. vatikáni zsinatot követően vált meghatározóvá. A fő kérdés tehát, amit ebben a cikkben is feszegetünk, hogy a spiritualitás milyen mértékben szorítja ki a hagyományos értelemben vett világvallásokat, és hogy miért.

Miért vannak egyre kevesebben, akik a hagyományos vallásokat követik? Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.