Egy vállalkozásban nem nehéz elveszíteni a fonalat, ezzel viszont nagyban megkönnyítheted az életed

Július 1-jétől a közép- és kisvállalkozásoknak megváltozik a számlaadás kötelező gyakorlata. Ezzel kissé bonyolultabbá válik a már amúgy is nagy körültekintést igénylő folyamat, de létezik valami, ami nagyon nagy segítséget jelenthet. (x)

Fontos változások

Két fontos dátumot kell megjegyezniük a vállalkozást vezetőknek: július 1-jétől online formában kötelesek kiállított számláikat bemutatni az adóhatóság felé. Erre viszont csupán 5 munkanap áll rendelkezésre, ami nem biztos, hogy mindenki számára tartható.

A másik fontos dátum pedig 2021. január 1., amitől kezdve a vállalkozások (boltok, fodrászatok, szépségszalonok, stb.) kötelesek biztosítani a készpénzmentes fizetést. Ezt bankkártyaterminállal vagy érintéses mobil fizetési lehetőséggel lehet kivitelezni, ám ez nem kis utánajárást jelent a vállalkozók számára.

Lépések a digitalizáció felé

Bár július 1-jétől ugyanúgy lehetséges a papíralapú számla kiállítása, de a fentebb említett 5 napos határidő miatt ez kissé kockázatos lehet. Például ha ekkor pont nyaralsz, akkor nem biztos, hogy van lehetőséged az online feltöltésre. De akár egy betegség, vagy bármilyen nem várt esemény is az útjába állhat ennek. Ezért is fontos a digitális átállás, ami egyébként is a jövő, de szépen lassan a jelennek is tekinthetjük.

Egyszerűbb lehet az élet

Egy vállalkozás vezetésekor nem nehéz elveszíteni a fonalat a határidőkkel, jogszabályokkal kapcsolatban, erre pedig csak plusz teherként jön a gyakorlati megvalósítás. Erre fejlesztettek ki hazánkban egy olyan rendszert, amivel komplex, ám egyszerű módon tudod irányítani boltodat. Pár eszközön kívül nincs is másra szükséged ehhez, de ha már egy okostelefonod van, akkor elmondható, hogy jóformában a zsebedben tudod hordani vállalkozásodat.

Komplex mégis egyszerű

A CMO24 Zrt. elsőként indítja el a magyar piacon komplex, online számlázást és kereskedelmet támogató felhőalapú szolgáltatási csomagját. Már több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a hagyományos és online pénztárgépek piacán: a vállalat célja most az, hogy a hazai KKV-k digitalizációját támogassák olyan informatikai és pénzügyi megoldásokkal, amelyekre jelenleg nincs példa Magyarországon.

Vállalásuk, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások számára biztosítsanak mindent egy helyről, amely a július 1-jétől érvénybe lépő számlaadat-szolgáltatási kötelezettséghez szükséges. Elsőként teszik lehetővé, hogy a vállalkozók egy helyről érjék el az online számlázó programot, a pénztárgép üzemeltetést, a készpénzmentes fizetést biztosító bankkártya-leolvasó készüléket, valamint csatlakozást az Azonnali Fizetési Rendszerhez (AFR). Ez a szolgáltatási csomag egy felhőalapú rendszer, amely egyszerűen kezelhető és átláthatóságot biztosít a felhasználók számára, mindezt akár egy mobiltelefon applikációból. Így vállalkozásodat teljesen új szintre emelheted, és valóban egyszerűbb lesz menedzselned üzletedet, mint valaha!

Oldalak