Videó: tényleg ilyen rossz szülők vagyunk mi, magyarok? Túlélési tippek bántalmazott gyerekektől

Magyarországon évente 15 000 gyereket bántalmaznak. Bár néhány esetről mi is hallunk, a legtöbb láthatatlan számunkra – az erőszak a négy fal között marad. Az UNICEF azért indította útjára gyerekbántalmazási kampányát, hogy felnyissa a szemeket; méghozzá igen húsbavágó módon. Részletek a cikkben!

A pofon és a megszégyenítés is bántalmazás

A cég készített egy felmérést, amiben 7000 embert kérdeztek a gyermekbántalmazásról - így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a gyerekeket szó szerint bárhol érheti atrocitás. Csak néhány elkeserítő szám a felmérésből:

  • a válaszadók 83%-a tudja, hogy Magyarországon is hatályos az ENSZ Gyermekjogi egyezménye, mégis minden 5. gondolja úgy, hogy a fizikai fenyítést csak formájától függően tiltja törvény
  • a felnőttek 16%-a szerint nem számít bántalmazásnak a pofon, 9% szerint pedig a bezárás
  • minden 3. válaszadó úgy gondolja, hogy rendben van, ha ráüvölt a gyerekére
  • minden 8. pedig azt vallja, hogy a megszégyenítés nem bántalmazás

Az UNICEF "Hogy lehet" kampányában különleges módon szeretné ráébreszteni az embereket a probléma súlyosságára. A kezdeményezés egyik pillérét olyan tutorial videók képezik, amikben a gyerekek tulajdonképpen útmutatást adnak más bántalmazott lurkóknak ahhoz, hogyan védjék meg magukat különböző technikák segítségével. A húsbavágó őszinteséggel és természetességgel elmondott tanácsokból kiderül, hogyan lehet egy sállal tompítani a hasra érkező ütéseket, de az is, hogy kulcs nélkül is be lehet zárkózni a szobába.

Luca szerint így lehet bezárkózni kulcs nélkül a szobába

Még 2 videóban mesélnek a gyerekek a túlélési technikáikról a második oldalon!

Fotó: catholicexchange.com; Videó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!