Lifestyle

Szívszorító videó: az esküvőjén táncol az ukrán nő, aki mindkét lábát elvesztette a háborúban

Egy robbanásban elvesztette a lábait, most mégis az esküvőjén táncolt egy ukrán nővér. Ez is bizonyíték arra, hogy a szerelem mindent legyőz!

Az első hitvesi tánc a kórházban

Nem éppen így tervezték, de a napokban összekötötte az életét az ukrán Oksana és Victor. A Daily Mail beszámolója alapján egy Lvivben lévő kórházban tartották a ceremóniát, a vendégkör az ottani betegekből állt, akik tapssal ünnepelték a friss házasokat első hitvesi táncuk alatt. A 23 éves menyasszony nővérként dolgozik, de nem ez adta az apropót az esküvő helyszínéül. Oksana jelenleg maga is ápolásra szorul, miután március végén mindkét lábát és a bal kezén lévő négy ujját elveszítette, amikor felrobbant alatta egy orosz taposóakna. A szörnyűség akkor történt, amikor Oksana és párja egy általuk jól ismert útvonalon haladtak a Luhanszk megyei Liszicsanszk városában. A nő éppen hátrafordult, hogy figyelmeztesse kedvesét, amikor bekövetkezett a detonáció.

Victornak nem esett baja, Oksanának viszont egy hajszálon múlt az élete. Négy operációra volt szüksége súlyos sérülései miatt. Jelenleg arra vár, hogy elkészüljenek a számára készített lábprotézisek, utána a tervek szerint Németországba utazik további kezelésekre. Addig is a szerelmesek, akik hat éve vannak együtt és két közös gyermekük van, úgy döntöttek, eljött az ideje, hogy összeházasodjanak. Elmondásuk szerint eddig sosem találtak időt az esküvőre, de most már nem akartak tovább várni, így kerítettek jegygyűrűket és egy fehér ruhát, a tortát pedig kórházi önkéntesek készítették el nekik. A róluk készült videó megannyi ember szívét megdobogtatta a háború sújtotta Ukrajnában és világszerte. Házasságkötésük hírét még az ukrán parlament is megosztotta Twitteren, a posztban sok boldogságot és hosszú együtt töltött éveket kívántak a házaspárnak.

Az esküvői táncukról készült felvételt itt tudod megnézni:

Az amerikai hadsereg tortával köszöntött föl egy olasz nőt a 90. születésnapján, ezzel kárpótolva, hogy a második világháborúban amerikai katonák megették a születésnapi tortáját, amelyet az édesanyja készített.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.
Sztárok
II. Erzsébetről mindenki tudta, hogy rendkívüli személyiség, egyedülálló vezető, valamint a hazája iránti odaadás és szeretet jelképe volt, ám arra csak kevesen kaptak rálátást, hogyan viselkedett a...