Az orvosok is megdöbbentek attól, mit találtak az újszülött kislány hasüregében

Egy rendkívül ritka jelenség sokkolta az egészségügyi szakembereket Izraelben. Úgy hírlik, félmillió újszülött közül mindössze egyetlenegynél figyelhető meg hasonló - nem csoda hát, hogy még az orvosok sem voltak felkészülve arra, amit tapasztaltak.

Rendhagyó szülés

Meghökkentő, világszerte kuriózumnak számító szülésről adott hírt nemrégiben a The Times of Israel című lap. A helyi orvosok is értetlenül álltak az eset előtt, amikor azt tapasztalták, hogy egy édesanya ugyan egészséges lánygyermeknek adott életet, ám a kicsi gyomrában felfedezték ikertestvérének (!) ki nem fejlődött, embrionális maradványait. Bár az efféle rendellenesség rendkívül ritka, az orvostudománynak van rá külön szakkifejezése: fetus-in-fetu-nak hívják a jelenséget, és félmillió újszülöttből mindössze egyetlenegyet érint. Ezért hát egyáltalán nem csoda, hogy még az izraeli egészségügyi szakembereket is őszintén mellbevágta a felfedezésük.

"Ez egy rendkívül ritka anomália" - nyilatkozta Dr. Neeraj Desai, a floridai Orlando Health Winnie Palmer Kórház szakembere, a téma szakértője. "Ez az egész olyasmi, amire egy átlagember nem is tud felkészülni - hiszen senki sem gondolná, hogy ilyesmi történhet a gyermekével" - tette hozzá Desai.

A fetus-in-fetu jelensége annyira ritka, hogy a legtöbb orvos nem is találkozik vele karrierje során. Az sem véletlen, hogy az anomáliát tévhitek sokasága lengi körül.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2