Lifestyle

Aggasztó gyorsasággal terjed Magyarországon ez az SMS-es csalás: erre figyelj, ha nem szeretnél átverés áldozata lenni

Az utóbbi időszakban megsokszorozódtak az SMS-es csalások Magyarországon.

Újult erővel támadnak a szélhámosok

Nyugtalankodni persze nem kell: még a mesterséges intelligencia gyors térhódítása ellenére is könnyedén kiszűrhetők a problémás üzenetek, a megtévesztés esélye tehát igen kicsi, de azért nem árt, ha mindig résen vagyunk. Az elmúlt napok során azonban egészen új SMS-es csalássorozat kezdődött - írja a 24.hu -, melynek keretében arra kérik a potenciális áldozatokat, hogy kattintsanak az üzenetben megjelenő linkre, és módosítsanak a címen, különben törlik a megrendelésüket.

Ez persze ősrégi trükknek számít, ami eleve rombolja a hitelességet, és akkor még nem is beszéltünk az üzenetekben fellelhető helyesírási hibákról.
Kattints a további képekért!

A csalók most az MVM nevében próbálnak kicsalni pénzt gyanútlan emberektől. Mutatjuk, mire kell figyelned, hogy ne ess bele a csapdájukba.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...